Idzie wiosna a wraz z nią nowy projekt. W tym roku Fundacja zaczyna nowy projekt – MOŻESZ BYĆ KIM CHCESZ, który adresowany jest do dzieci (Domy dziecka, placówki itp.). Inspiracją do projektu były spotkania, które organizowaliśmy od czasu do czasu dla dzieciaków, zapraszając do domów dziecka sławnych sportowców, czy osoby z pasją. Okazało się, że podczas spotkań dzieciaki były zachwycone. To skłoniło nas by zrobić z tego coś większego.

Dodatkowo z badań wynika, że otoczenie bardzo często kształtuje wzorce wśród dzieci. Ważne jest, aby na co dzień pobudzać ich wyobraźnię i pokazywać możliwości, różne style życia czy sposoby myślenia. Celem projektu jest inspirowanie dzieciaków poprzez organizowanie spotkań i zapraszanie różnych osób: takich jak programista gier, trenerka w szkole tańca, zawodowy kucharz z prestiżowej restauracji czy sportowców, którzy opowiedzą o swojej pracy i pasji i poprowadzą mini warsztaty. Poza wzorcami, dla dzieci ważna jest wolność marzeń oraz fakt, że nie stawia się im ograniczeń. Istotne jest, by nie mówić, że coś nie jest dla nich. Poprzez spotkania dzieciaki będą miały szansę poznać różne zawody oraz dowiedzieć się czegoś nowego. Takie spotkania w ramach projektu MOŻESZ BYĆ KIM CHCESZ  mogą otworzyć możliwości, dzieci mogą poznać różne style życia, co otworzy je na świat i poszerzy ich horyzonty.

Już niebawem pierwsze relacje ze spotkań. Jeśli jesteście zainteresowania naszymi wcześniejszymi projektami to zapraszamy was do zapoznania się z wpisami:

Akcja Magiczny list

Wspieramy sport