Jakiś czas temu na naszym profilu facebookowym pojawił się spot, w których Mateusz Borek oraz Krzysztof Głowacki zachęcają do wsparcia naszej fundacji.To nasz kolejny krok do uwiarygodnienia naszych działań. Fundacja rozwija się coraz prężniej. Staramy się robić coraz więcej dobrego.

Mateusz Borek polski dziennikarz i komentator sportowy. Miał okazję komentować piłkarską Ligę Mistrzów (sześć finałów), Bundesligę oraz najważniejsze mecze mistrzostw świata w piłce nożnej w 2002 i 2006, oraz Mistrzostw Europy 2008 i 2016. Prowadził programy publicystyczne (m.in. SuperGol, Piłkarski Salon, Studio Futbol, 2 × 45, Café Futbol, Puncher). Jest prowadzącym studio gal sportów walki (boks, MMA). Trzykrotnie otrzymał Piłkarskie Oscary Canal+ w kategorii najlepszego komentatora telewizyjnego.

Krzysztof Głowacki polski bokser. Jest zawodowym mistrzem świata organizacji WBO w wadze junior ciężkiej, do 200 funtów oraz byłym młodzieżowym mistrzem Polski. Na swoim koncie ma również medal z mistrzostw Polski seniorów w kategorii super ciężkiej. W latach 2006-2008 był zawodnikiem kadry olimpijskiej.

To cudownie, kiedy wspierają nas tak wspaniali ludzie. Poniżej spot zachęcający do wsparcia naszej fundacji. A o tym, jak nas wspierać będziecie mogli przeczytać w kolejnym poniedziałkowym wpisie.